Ik kan voor een beginnende bbq’er die mijn pagina bezoekt makelijk doen alsof ik alles zelf verzonnen heb. Maar dat heb ik echt niet. Laten we eerlijk zijn: ook ik bbq nogmaar sinds 2016, koken doe ik wel al langer dus uit ervaring weer ik waar ik een recept naar mijn hand kan zetten. 

Of niet… 

Maar dan staan die gerechten ook onder het kopje “kookbloopers”.

Ik denk dat ongeveer 10% van de recepten hier originele creaties zijn, een 60% aangepaste recepten welke voor minimaal helft nog origineel zijn. En de overige 30% zijn 1-op-1 kopieën van de sites van de echte grootheden.

Als je meer en meer leest online, op social media meescrolled of op fora zit zullen diverse namen steeds bekender en bekender gaan voorkomen. En terecht! Namen zoals Den Noskos, Jord, spiff, bbq-helden, danbras, mele, pitmaster x, bemelmans, bbq junkie… En vele andere Nederlandse grootheden die bbq hard en fantastisch op de kaart zetten. 

En gegarandeerd vergeet ik nu iemand en beledig ik deze persoon. Het spijt me (stuur ff berichtje…) 

Ooit hoop ik een briljant gerecht te verzinnen zoals de spiff burger of een “bemelmans”. Of gooi ik zoveel eigen en nuttige informatie online dat een bbq blogger van de nieuwe generatie mij ook vernoemd in een soort gelijke lijst. Kans dat ik ooit nog maar ik de buurt kom van deze grootheden?  Nul komma nul…

Als je echt grootheden aan het werk wilt zien lees dan hun blog of vlog kanalen, krijg honger, raak geïnspireerd en geef ze het respect (met een eindeloze stroom van bezoeken)  wat ze meer dan verdienen….

Link

reb: 1