Eenvoud in zijn puurste vorm. Een goede kalfsmuis is zo’n waanzinnig stukje vlees dat het niet meer dan wat peper en zout nodig heeft.
![](https://i0.wp.com/osfa.nl/wp-content/uploads/2022/08/2018-05-IMG_20180514_104511_094-scaled.jpg?fit=250%2C250&ssl=1)
Arrosto di manzo Vitello affumicato (gerookte kalfsrosbief)
Ingrediënten
- 1 kg kalfsmuis
- peper & zout
- 1 handje rookhout (olijf) maar een appel of kers kan ook zeer goed
Instructies
- Dep de kalfsmuis goed droog en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout
- Zet de kalfsmuis onafgedekt voor 12 uur terug in de koelkast
- Maak je bbq klaar om op 110°C indirect te roken
- Rook de muis tot een kern temperatuur van 46°C (zal ongeveer een uurtje kosten)
- Snij de kalfsmuis in zeer dunne plakken (< 1 mm) om het te serveren als rosbief met bijvoorbeeld Carpaccio Cipriani Dressing of tonnato (tonijn mayonaise)Snij de kalsmuis in dikkere plakken (+/- 1 cm) om als vlees te serveren bij bijvoorbeeld gekookte asperges.