Quiche Lorraine Poulet effiloché

Na lange afwezigheid en vaak tegenvallende versies in diverse restaurants hebben wij weer helemaal de quiche helemaal her-ontdekt. Een makkelijk gerecht waarbij de baktijd de meeste tijd kost. Een mooi moment om te ravotten met de kinderen of om die was nu eens weg te werken. En de vulling is echt een perfecte manier om de restjes op te maken.

Quiche Lorraine Poulet effiloché? Een mooie Franse benaming voor een open harige taart met kaas, ui, spek en pulled chicken.  Een goede quiche Lorraine is echt een allemans vriend, mits juist op smaak gebracht, waarmee een je super basis hebt om zelf uit te bouwen. Ik had een restje pulled chicken liggen en een oud stuk kaas wat ik altijd bewaar om te raspen (je weet wel die laatste onhandige stukken die je van een blok overhoud en die vaak “hard” begint te worden).

Je kan ook het zanddeeg zelf maken maar ik koos voor het gemak van de kant en klare rol deeg van Tante Fanny (geen product placement of reclame deze verwijzing!).

Quiche Lorraine Poulet effiloché

Ingrediënten
  

  • 300 gram Quichedeeg bijvoorbeeld 1 rol Tante Fanny Quichedeeg
  • 175 gram spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 4 eieren
  • 150 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 275 gram pulled chicken
  • 1 snuf cayennepeper

Extra benodigdheden

  • quichevorm
  • optioneel pizzasteen

Instructies
 

  • Maak het deeg of leg de rol uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Snij de ui in zo fijn mogelijke ringen
  • Meng de eieren, geraspte kaas en cayenne peper met de crème fraîche en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Vet een quichevorm in en bekleed deze met het deeg. Vouw het deeg wat uitsteekt terug om de rand te verstevigen.
  • Breng de BBQ naar een temperatuur van 200°C. Doe dit doormiddel van een ring van brandende kolen aan de buitenzijde van BBQ met een aantal "verdwaalde" kolen in het midden. Plaats gelijk een pizzasteen om deze mee op te warmen.
  • Verdeel de spekblokjes, ui en 100 gram Pulled chicken over de bodem en giet hier het ei mengsel overheen.
  • Strooi de overige 175 gram pulled chicken over de de bovenzijde van de quiche.
  • Plaats de vorm op de pizzasteen en bak de quiche met het deksel gesloten in ongeveer 45 a 50 min goudbruin gaar.

 

Aanbevolen artikelen

reb: 1