Laat de kippendij in een vergiet een kwartiertje uitlekken.
Weeg de kip (door de natte marinade zal het gewicht wat toegenomen zijn) en verdeel dit in een "enkele laag" in een braadslede.
Weeg 1% van het gewicht van de kip af in zout en strooi dit over de kip.
Schep de kip goed door.
Draai de kip 1 keer door een grove plaat (7mm).
Olie de worstentuit in met wat olie en zet deze op je gehaktmolen (met de grove plaat er nog achter).
Schuif de darm over de tuit en laat circa 5 cm los hangen.
Draai het kippengehakt langzaam en zo constant mogelijk door de gehakt molen.
Eerst zal de lucht uit de worstentuit geforceerd worden en uit de loshangende darm ontsnappen.
Zodra de kip de darm begint te vullen knoop je de darm dicht en vul je heel langzaam de darm zo goed mogelijk op met de kip.
Als alle kip in de gehaktmolen zit draai je het brood er achteraan.
Blijf draaien (en vullen) tot je ziet dat de darm gevuld begint worden met brood.
Schuif de darm ongeveer 5 cm los van de tuit en knip deze door.
begin vanaf de geknoopte kant de worst met beleid stevig in de darm te vullen en draai na ongeveer 10 cm een worst een paar keer rond zodat je een saucijs krijgt (niet door knippen!).
herhaal dit tot je bij het einde bent. Kijk goed waar er nog 100% kip zit en knijp de darm daar af (en knijp het brood uit de darm).
Leg aan het uiteinde een knoopje en knip hem hierna af.
Controleer de worsten (aan een streng) op lucht bellen en prik deze met een naald door (niet snijden: je wilt niet dat je darm scheurt) en pers de lucht er uit.
Leg de worstenstreng op een reken leg (of hang hem met wat keukentouw op) dezevoor een uur op een koele plek om te drogen (om het kwartier even draaien).
Na het drogen kan je de saucijzen losknippen