Smelt op een heel zacht vuurtje de boter (mag niet kleuren: alleen smelten!).
Meng in een kom alvast de Panko en de kazen en maal hier royaal peper overheen. Geen zout: de kazen zijn al zout genoeg.
Meng met een vork de gesmolten boter hier goed doorheen, met een lepel ga je het samenpersen en met een vork houdt je de “kruimel” fijner.
Meng de ranch dressing mix en de zure room (ik gebruik iets meer zure room dan wat er op de verpakking staat - vaak is dat 125 ml per halve verpakking en 250 ml voor een hele verpakking)
Maak de skirt “schoon”: verwijder eventuele vliesjes en grotere stukken vet.
Snij de skirst door de helft zodat je 4 ongeveer even grote stukken hebt.
Maal er peper en zout overheen (beide kanten) en laat deze afgedekt op kamertemperatuur komen.
Zorg er voor dat de starter op een stevige ondergrond staat: ik zet hem in de weber BBQ vaak op het kolenrooster. Mocht hij omvallen zo meteen dan liggen de kolen in je kuip en niet door de tuin
Vul de kolenstarter met briketten en steek deze aan (geen witte aanmaakblokjes aub) en zorg er voor dat alle kolen heet worden. Schud hem af en toe om en verplaats de kolen. Ze moeten allemaal door en door heet zijn dus misschien met je tussendoor nog eens wat extra aanmaakblokjes of wokkels eronder leggen.
Intussen kunnen we ook alvast onze "top-grill" (of in vaktermen ook wel een salamander genoemd) bouwen: doe dit zo dicht mogelijk in de buurt van je brandende starter zodat je niet met een hete starter door de tuin moet lopen met alle gevaren van dien.
Zet de braadslede of ovenschaal die je gaat gebruiken op een vuurvaste ondergrond, leg aan beide kanten een paar stenen of klinkertjes waardoor je er zo meteen het rooster boven kunt leggen met maar een 1 cm of zo speling (de kolen moeten zo dicht mogelijk boven de braadslede komen zonder er op te liggen).