Ga terug

Yaki Onigiri & gegrilde okra

Heerlijk smaakvolle geroosterde plakken rijst en gegrilde okra

Ingrediƫnten
  

Yaki Onigiri

  • 400 gr sushi rijst
  • 6 eetlepels soja saus
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels koriander/knoflook woksaus

Gegrilde okra

  • 300 gram okra
  • olijfolie
  • sateprikkers

Instructies
 

Voorbereiding

  • Kook de sushi rijst voor de yaki onigiri volgens de verpakking.
  • Maak van de sushi rijst plakken van een 5 a 6 cm doorsnede en 2 a 2,5 cm hoogte.
  • Druk deze de rijst heel stevig aan en laat deze helemaal afkoelen.
  • Verdeel de okra over meerdere sateprikkers en smeer deze in met wat olijfolie

Bereiding

  • Meng de sojasaus, sesamolie en woksaus.
  • Als je op open vuur aan het koken bent: Maak in je kampvuur van half opgebrande houtblokken en een ijzeren rekje een provisorische grill.
  • Leg de okra op de grill en grill (met regelmatig draaien) tot de okra er mooi gegrild uitzien.
  • Leg terwijl je de okra grilt de koude plakken rijst op je rooster en grill deze 2 minuten.
  • Draai ze om en smeer dan de gegrilde kant in met de soja marinade
  • Na wederom 2 minuten draai je ze weer om en smeer je de bovenkant in.
  • Herhaal dit tot je elke kant tweemaal ingesmeerd hebt.