Yaki Onigiri & gegrilde okra
Heerlijk smaakvolle geroosterde plakken rijst en gegrilde okra
Yaki Onigiri
- 400 gr sushi rijst
- 6 eetlepels soja saus
- 3 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels koriander/knoflook woksaus
Gegrilde okra
- 300 gram okra
- olijfolie
- sateprikkers
Voorbereiding
Kook de sushi rijst voor de yaki onigiri volgens de verpakking.
Maak van de sushi rijst plakken van een 5 a 6 cm doorsnede en 2 a 2,5 cm hoogte.
Druk deze de rijst heel stevig aan en laat deze helemaal afkoelen.
Verdeel de okra over meerdere sateprikkers en smeer deze in met wat olijfolie
Bereiding
Meng de sojasaus, sesamolie en woksaus.
Als je op open vuur aan het koken bent: Maak in je kampvuur van half opgebrande houtblokken en een ijzeren rekje een provisorische grill.
Leg de okra op de grill en grill (met regelmatig draaien) tot de okra er mooi gegrild uitzien.
Leg terwijl je de okra grilt de koude plakken rijst op je rooster en grill deze 2 minuten.
Draai ze om en smeer dan de gegrilde kant in met de soja marinade
Na wederom 2 minuten draai je ze weer om en smeer je de bovenkant in.
Herhaal dit tot je elke kant tweemaal ingesmeerd hebt.