Ga terug

Luther kalfs-burger

Laten we gek doen: Een hamburger met een donut als broodje!

Ingrediënten
  

  • 4 BBQuality burgers
  • 4 Suiker donuts
  • 1 krop Ijsbergsla
  • 4 (grote) plakken kaas
  • 6 lange plakken bacon
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Wirwar van krokante ui

Instructies
 

  • Meng de mayonaise, mosterd en poedersuiker goed door en zet deze weg zodat de smaken lekker op elkaar kunnen inwerken
  • Bereid een BBQ voor om te gaan grillen en snij donuts horizontaal door.
  • Bak in een pan, in de oven of op de BBQ de repen bacon krokant en als deze wat afgekoeld zijn snij je elke plak in tweeën.
  • Haal een 2 mooi grote bladen van de kropijsbergsla (de rest kan je morgen gebruiken voor een gezonde salade), was deze en snij deze in zo dun mogelijke reepjes.
  • Grill direct boven de kolen de halve donuts een paar minuten (snijkant op het rooster)
  • Grill de hamburgers 3 a 4 minuten per kant tot de burger gaar is. Het is kalfsvlees dus hij mag nog een klein beetje medium zijn. Sluit elke keer wel het deksel van de BBQ na het draaien van de hamburger.
  • Verdeel de plakken kaas over hamburgers tijdens de laatste minuut van het grillen en laat deze smelten (door wederom het deksel te sluiten).
  • Leg de 4 onderste helften van de donut klaar en verdeel hier wat sla overheen. Plaats hierop de kalf cheeseburgers. Besmeer voorzichtig met een laagje moster-mayonaise.
  • Leg de bacon en de ui erop. Plaats de bovenkant van de donut erop en smakelijk eten! (eventueel met wat vers gebakken friet erbij)