Ga terug

Toad in the hole (American Style)

En typisch Engels recept met een Amerikaanse twist: sweet and spicy!

Equipment

  • kleine braadslede (bv die van de Zweedse meubelgigant)
  • sauskwast

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Jalapeño cheddar worsten van Home Made
  • 75 gram maïsmeel polenta
  • 65 gram patentbloem
  • 15 gram kristalsuiker
  • 5 gram zout
  • 2 gram bakpoeder
  • 250 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel roomboter

Instructies
 

Voorbereiding

  • Zeef en meng het maïsmeel, bloem, suiker, zout en bakpoeder in een grote kom.
  • Kluts de melk en de eieren in een maatbeker en giet dit al roerend door de mais/bloem.
  • Mix dit goed door tot een egaal beslag (niet luchtig opkloppen: alleen maar roeren).
  • Zet dit beslag afgedekt op kamertemperatuur weg tot de BBQ op temperatuur is.
  • Bereid een BBQ voor om op 200 graden indirect te gaan BBQ’en (geen rook deze keer).
  • Zet tijdens het opwarmen de braadslede ook al indirect in de BBQ.
  • Als de BBQ op temperatuur is zet je een schaaltje of pannetje met de boter even op de BBQ tot deze gesmolten is (5 minuten of zo).

Bereiding

  • Vet met de gesmolten boter de braadslede snel en goed in.
  • Giet het beslag in de hete braadslede en leg hier de 4 worsten boven op.
  • Sluit de BBQ en bak de Toad in the hole voor ongeveer 15 á 20 minuten.
  • Ik heb dit gerecht nu een paar keer gemaakt en merkte wel dat de 20 minuten een variabel begrip is. Het kan 15 minuten zijn, maar ik heb ook al een keer meegemaakt dat het 35 minuten was. Dit kan komen hoelang het beslag al op kamertemperatuur klaar stond, hoeveel warmte de braadslede kwijt is geraakt door het invetten.
  • Het is echt een BBQ gerecht: het is klaar wanneer het klaar is:
    De bovenkant is mooi opgezwollen, goud geel met her en der een bruine vlek.
  • Serveer eventueel met wat doperwtjes om toch een beetje Engels te blijven