Moderne moretum
Moretum is een soort van oer-pesto uit de romeinse tijd. Een bom van smaak!
- 50 tot 75 ml knoflook (olijf)olie de olie van de gekonfijte knoflook is hier zeer geschikt voor
- 125 gr Parmezaanse kaas
- 10 gr verse dragon
- 15 gr verse platte peterselie
- 10 gr verse selderij blaadjes
- 2 el witte wijnazijn
- 4 stuks gekonfijte bolknoflook
- 3 stuks rauwe bolknoflook
Rasp de Parmezaanse kaas in een kom
Pel de bolknoflook en snij deze in 4-en en doe deze met de gekonfijte knoflook bij de Parmezaanse kaas.
Hak de dragon, peterselie en selderijblad grof en meng deze door de kaas en knoflook.
Doe dit alles in een keukenmachine en giet hier 50ml olie en de witte wijn azijn overheen.
Laat de keuken machine draaien tot alles fijn is. Voeg wat meer olie toe als je spread wat de dik of droog is naar jouw idee.