Ga terug

Moderne moretum

Moretum is een soort van oer-pesto uit de romeinse tijd. Een bom van smaak!

Ingrediƫnten
  

  • 50 tot 75 ml knoflook (olijf)olie de olie van de gekonfijte knoflook is hier zeer geschikt voor
  • 125 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr verse dragon
  • 15 gr verse platte peterselie
  • 10 gr verse selderij blaadjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 stuks gekonfijte bolknoflook
  • 3 stuks rauwe bolknoflook

Instructies
 

  • Rasp de Parmezaanse kaas in een kom
  • Pel de bolknoflook en snij deze in 4-en en doe deze met de gekonfijte knoflook bij de Parmezaanse kaas.
  • Hak de dragon, peterselie en selderijblad grof en meng deze door de kaas en knoflook.
  • Doe dit alles in een keukenmachine en giet hier 50ml olie en de witte wijn azijn overheen.
  • Laat de keuken machine draaien tot alles fijn is. Voeg wat meer olie toe als je spread wat de dik of droog is naar jouw idee.