Ga terug

Fris pittige gegrilde aubergine

Hoofdgerecht voor vegetariërs of bijgerecht voor een complete BBQ maaltijd? Je kan met dit recept alle kanten op.

Ingrediënten
  

  • 3 aubergines
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 300 gram Feta of feta achtige witte kaas
  • 1 rode chilipeper
  • 1,5 hand vol verse munt
  • 1,5 citroen
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met wat olijfolie.
  • Gril de plakken ongeveer 2 minuten per kant op een gloeiend hete BBQ (alleen verplaatsen bij het draaien: niet tussendoor - dan krijgen ze een mooi “streepje”)
  • Leg ze op een groot bord of snijplank en laat ze een beetje afkoelen.
  • Snij de peper in dunne ringetjes (zonder of zonder zaadjes) en hak de munt fijn.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers 1,5 citroen uit
  • Verkruimel de feta in een kom en meng hier de peper, munt, citroensap en citroenraps goed doorheen.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Verdeel dit mengsel over de plakken aubergine.