Ga terug

Aardappelkroketjes met cheddar en spek

Ingrediënten
  

  • 640 gram kruimelige aardappelen geschild
  • 70 gram cheddar geraspt
  • 175 gram spekblokjes
  • 2 eieren
  • panko
  • peper en zout
  • bloem

Instructies
 

  • Kook de aardappelen gaar
  • bak de spekjes uit en laat deze uitdruipen in een vergiet of op keukenpapier. Snij spekjes wat fijner (tot ongeveer 3 a 4 mm maximale grote)
  • Meng de cheddar en spekjes door de aardappelen en pureer / stamp deze fijn, breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpuree over een met bakpapier beklede ovenschaal en laat deze afkoelen.
  • Als de aardappelpuree afgekoeld is kluts je de eieren in een diep bord, doe je de bloem in een tweede diep bord en de panko in een derde.
  • Maak van de aardappelpuree balletjes ten grote van een bitterbal, rol deze door de bloem, ei en daarna panko. Zorg ervoor dat het ei/panko jasje goed dicht is want anders ga je cheddar lekken.
  • Verwarm de friteuse voor naar 180°C en frituur de balletjes ongeveer 2 a 3 minuten (maximaal 6 per keer).
  • Om eventueel warm te houden: verwarm de oven voor naar 100°C en leg de gefrituurde kroketjes op het rooster.