Ga terug

risotto di funghi

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram kastanjechampignons in stukken
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 hele ui fijngehakt
  • 1 takje verse salie fijngehakt
  • 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 4 stuks tomaten ontveld en klein gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 takjes verse peterselie fijngehakt
  • 350 gram risottorijst
  • 200 ml rode wijn
  • 40 gram parmezaan
  • 2 eetlepels ongezouten cashewnoten
  • zout en peper

Instructies
 

  • Smelt de boter samen met de olie in de pan.
  • Bak hierin de knoflook, ui, rozemarijn en salie 5 minuten op laag vuur onder af en toe roeren.
  • Doe de tomaten erbij en laat 15 minuten pruttelen.
  • Voeg paddestoelen en zout en peper toe.
  • Houd alles afgedekt 5 minuten op het vuur.
  • Breng intussen de bouillon aan de kook.
  • Doe de peterselie en de rijst bij de groenten in de pan en roer tot alle korrels met vet bedekt zijn.
  • Giet de wijn er bij en laat deze verdampen.
  • Doe er vervolgens een soeplepel bouillon bij en roer tot die is opgenomen.
  • Ga op die manier soeplepel voor soeplepel door tot de rijs beetgaar is.
  • hak de cashewnoten heel fijn en meng deze door de parmezaan
  • Bestrooi de gare rijst met parmezaan/cashewnoten en dien hem op.