Ga terug

OsFa's McRib

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr fall-of-the-bone sparerib zonder bot
  • 400 gr varkensgehakt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el bbq rub dezelfde die je gebruikt heb voor je spareribs
  • 100 ml bbq saus dezelfde die je gebruikt heb voor je spareribs
  • 4 grote augurken
  • 1 medium ui
  • 6 witte puntjes

Instructies
 

  • snij ongeveer 75 gram van de spareribs af en trek dit aan stukjes en reepjes. Leg deze appart.
  • Snij de rest van de spareribs in blokjes van ongeveer 5 a 10 mm.
  • Doe het varkensgehakt en de sparerib blokjes in een keukenmachine met 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel BBQ Rub. Maal er wat vers peper en zout overheen.
  • Pulseer dit kort tot je een "deeg" hebt wat er ongeveer het zelfde uitziet als de foto in het stukje bij dit recept.
  • Meng de stukjes en reepjes sparerib goed door dit "deeg" en proef (eventueel een klein plukje even bakken) en kruid hem met de resterende BBQ Rub wat extra peper en zout naar smaak.
  • Mocht je het deeg wat te droog vinden kan je het nog wat "vetter en natter" maken met de rest van de mayonaise.
  • De smaak en het "gevoel" van het vlees is persoonlijk EN van de smaak en vetheid van de sparerib vandaar dat ik begin met de helft van de mayonaise en rub.
  • Verdeel het vlees in 6 gedeelten en maak hier met behulp van een hamburger pers 6 burgers van.
  • Leg deze burgers minimaal 1 uur terug in de koelkast.
  • Bereid een BBQ voor om direct en heet te gaan grillen.
  • Snij de augurk in tussen alvast in dunne plakjes.
  • Snij de ui in ringen en snij de ringen in 4 stukken (kwart ringen dus).
  • Grill de burgers direct uit de koelkast 2 minuten per kant (draai ze elke minuut even).
  • Snij de broodjes half door en rooster ze even.
  • Smeer de burger aan de bovenkant in met BBQ saus, en leg de besausde kant op het broodje.
  • Kwast nu de zijkanten en de onderkant (welke nu dus bovenligt :) ) ook in met BBQ saus, leg er wat augurk en ui op en smakelijk!