Bereid een BBQ voor om op ongeveer 110°C indirect te gaan roken.
Leg de spareribs op de BBQ, voeg rookhout toe en rook de spareribs voor ongeveer 2,5 uur.
Pak de spareribs (per streng) in in een dubbele laag aluminum folie en giet voordat je hem helemaal dicht vouwt hier per verpakking een lekkere scheut tropicdrank bij.
Leg de pakketjes terug op de BBQ en laat deze voor de volgende 1,5 uur lekker garen.
Terwijl de spareribs liggen te garen kan je (het laatste kwartier) alvast de laksaus gaan maken.
Verwarm op een middelhoog vuur 250 ml van de Tropicdrank.
Giet hier de rest van de char siu saus bij en 2 eetlepels honing.
Maak de peper schoon (zaadjes er uit) en snij deze in fijne ringetjes.
Voeg deze toe aan de saus en laat dit verder pruttelen tot hij ongeveer tot de helft ingedikt is.
Als de 1,5 uur "folie" tijd er opzit haal je de spareribs voorzichtig uit de folie en leg je deze terug op de BBQ (nog steeds indirect).
Lak deze royaal af met de saus en sluit het deksel.
Wacht 15 minuten en herhaal het lakken.
Dit doe je in totaal een 3 keer (dus 45 minuten).
Na de laatste keer lakken rooster je de rest van het sesamzaad en snij je de bosui in fijne ringen.
Als de spareribs klaar zijn bestrooi je ze met het sesamzaad en de bosui
Smakelijk!