Ga terug

Belly 'n' Beans (Duroc Buikspek met edamame/mukimame bonen)

Ingrediënten
  

  • 300 gr (Duroc) Buikspek in een geheel
  • 100 gr Lobo Roast Red Pork Seasoning Mix
  • 500 gr Edamame bonen in peul
  • 225 gr Char sui saus bijvoorbeeld van Lee Kum Kee
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 middelgrote zoete ui

Extra benodigdheden

  • afsluitbare diepvrieszak
  • wok
  • rookhout naar keuze

Instructies
 

Buikspek (voor)bereiden

  • Snij de vetkant van de buikspek in een ruitpatroon van 1 bij 1 cm in tot net in het vlees
  • Mix de Red Pork seasoning met 200 ml water (let op dit is minder dan wat er op de verpakking staat)
  • Doe de spek in een afsluitbare zak en giet de marinade erbij.
  • Leg dit voor 24 uur in de koelkast (regelmatig even draaien en masseren).
  • Bereid een smoker of BBQ (indirect) voor om op 110°C te gaan roken.
  • Rook de buikspek naar een kerntemperatuur van 77°C.
  • Laat de buikspek afkoelen en snijd hem in blokjes. Deze kan je eventueel nog een nacht in de koelkast bewaren dus het spek voorbereiden kan je ruim van te voren doen.

Bereiding van de Belly 'n' Beans

  • Stook een BBQ hoog op om te gaan wokken
  • Kook de edamame peulen volgens de verpakking beetgaar voor.
  • Dop de peulen en laat de bonen verder afkoelen.
  • Snij de ui in dunnen plakken en snij de ringen vanaf het hart naar buiten toe open zodat je lange dunne repen ui krijgt.
  • Verhit een scheutje olie in de wok.
  • Wok de buikspek blokjes een aantal minuten en voeg de ui toe en wok dit ongeveer een minuut of 5
  • Voeg de Char sui saus en de groentebouillon toe en breng dit heel even kort aan de kook in de wok.
  • Als laatste voeg je de edamame bonen toe en laat je dit heel kort mee opwarmen.
  • Serveer de schotel met mie en smakelijk eten!