Ga terug

Polderkoek (Flevolandse pannenkoek)

Ingrediƫnten
  

  • 275 gr tarwebloem
  • 1 snuf zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml espresso of heel heel heel sterke koffie
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 30 gr roomboter

Extra benodigdheden

  • 1 grote skillet

Instructies
 

  • Zet 200 ml espresso (dat is ongeveer 7 "normale" kopjes espresso) of hele sterke koffie, meng dit met de melk en laat dit in de koelkast goed afkoelen.
  • Zeef de bloem met een snuf zout.
  • Breek de eieren en klop deze los.
  • Voeg de eieren toe aan de bloem met ongeveer de helft van de koffie+melk en klopt dit met een garde tot een glas beslag.
  • Meng al roerend de rest van de melk toe en klop het met een garde wederom tot een glad beslag.
  • Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen en laat een skillet hierop opwarmen.
  • Roer het beslag nog 1 keer goed om.
  • Wrijf met een klontje boter over de hele bodem van de skillet en schenk hierin wat beslag.
  • Laat de polderkoek (pannenkoek dus) rustig droog aan de bovenkant worden en draai hem daarna pas om. Bak de polderkoek nog 1 minuut.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is (telkens een klein beetje de bodem invetten en bakken).
  • Bak tijdens bakken van de polderkoeken de spek in een tweede skillet krokant.
  • Serveer de polderkoeken met de spek en stroop.