Zet 200 ml espresso (dat is ongeveer 7 "normale" kopjes espresso) of hele sterke koffie, meng dit met de melk en laat dit in de koelkast goed afkoelen.
Zeef de bloem met een snuf zout.
Breek de eieren en klop deze los.
Voeg de eieren toe aan de bloem met ongeveer de helft van de koffie+melk en klopt dit met een garde tot een glas beslag.
Meng al roerend de rest van de melk toe en klop het met een garde wederom tot een glad beslag.
Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen en laat een skillet hierop opwarmen.
Roer het beslag nog 1 keer goed om.
Wrijf met een klontje boter over de hele bodem van de skillet en schenk hierin wat beslag.
Laat de polderkoek (pannenkoek dus) rustig droog aan de bovenkant worden en draai hem daarna pas om. Bak de polderkoek nog 1 minuut.
Herhaal dit tot al het beslag op is (telkens een klein beetje de bodem invetten en bakken).
Bak tijdens bakken van de polderkoeken de spek in een tweede skillet krokant.
Serveer de polderkoeken met de spek en stroop.