Ga terug

Picanha steak tartare Cipriani

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr Dubbeldoel picanha per persoon gewogen na verwijderen van vetkap (zie stap 1 van het recept)
  • 1,5 el Carpaccio Cipriani Dressing per persoon
  • Vers gemalen peper en zout

Garnituren

  • Carpaccio Cipriani Dressing
  • geroosterde pijnboompitten
  • krokantjes van Parmezaanse kaas
  • Krokante wolkjes van desem deeg
  • Mosterd-kaviaar

Extra benodigdheden

  • kookring 8 cm (of stukje ongebruikte PVC rioolbuis van 75 mm doorsnee)
  • Geprepareerde runderschouderbladen

Instructies
 

  • Snij van een mooi stuk DubbelDoel picanha telkens een reep van ongeveer 2,5 cm. Snij de vetrand weg en weeg de reep. Blijf repen (breder of smaller mag natuurlijk) snijden en vetrand verwijderen tot je ongeveer 100 gram vlees per persoon hebt.
  • Slijp je messen of zet ze nog een keer extra aan! Snij al het vlees nu zo fijn of grof als je de tartaar wilt hebben. Je kan het ook door een gehaktmolen halen maar persoonlijk vind ik het dan te fijn.
  • Meng de tartaar nu met ongeveer 1 eetlepel dressing per 100 gram vlees. Proef nu en voeg eventueel wat extra dressing toe maar zorg er wel voor dat je de smaak van het vlees overduidelijk blijft proeven!
  • Breng eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout.
  • Zet de kookring of een stukje pvc buis op een bord (of in mijn geval een schouderblad - maar daarvan durf ik te zeggen dat bijna niemand die "zo" heeft liggen).
  • Vul de ring met 100 gram vlees en druk deze een beetje (maar niet te veel) aan.
  • verwijder de ring en maak op de andere borden ook de torentjes.
  • Garneer het bord met de garnituren en serveer direct.