Giet de inhoud van de weckpot voorzichtig door een zeef waarbij je de pekel opvangt.
Meng de siroop, suiker, azijn en kruiden door de pekel.
Zet een keukenmachine of staafmixer buiten klaar en doe de vervolg stappen buiten.
Er gaat nogal een agressieve walm van het pureren en mengen afkomen. Hier moet je echt rekening mee houden. Doe een mondkapje op en zet (als je die hebt) een veiligheidsbril op.
Voor de beeldvorming: toen ik bezig was onder de overkapping lag 1 van mijn poezen buiten op de loungebank. Deze is zwaar overstuur en kermend miauwen naar binnen gevlucht.
Pureer de pepers met de helft van de pekel met behulp van een keukenmachine of staafmixer tot een pasta.
Blijf terwijl je aan het draaien bent de rest van de pekel toe tot je de gewenste dikte van de saus hebt.
Blijf nu nog 5 minuten door pureren om een redelijk fijn eindresultaat te krijgen.
Iedereen die de ingrediënten lijst goed gelezen heeft ziet daar een liter melk bij staan. Die ga je nu nodig hebben.
Proef de chilisaus (door de bolle kant van een theelepel te likken) en voeg naar smaak nog extra kruiden, suiker, azijn of siroop toe.
Blus tussen het proeven door je mond door melk te drinken, anders proef je na de tweede keer helemaal niets meer behalve hitte.
Doe de hotsauce in een gesteriliseerde fles en gebruik het naar smaak.