Ga terug

Koud gerookte Foie Royale

Ingrediƫnten
  

  • 50 gr Foie Royale per persoon

Extra benodigdheden

  • vel stevig glad plastic
  • bakring 9 cm doosnee
  • hersluitbare diepvrieszak
  • Cold Smoke generator (CSG)
  • rookmot
  • spatdeksel (fijn gaas)

Instructies
 

  • Knip een stuk van het plastic net iets groter dan de ring.
  • Zet de ring op het stevige vel plastic en leg eventueel een dunne strip plastic langs de wand van de ring.
  • Verdeel 50 gr Foie Royale in de ring en smeer de goed in de ring uit en glad.
  • Schuif het plastic met ring en al in de hersluitbare diepvries zag en zet dit voor minimaal een uur in de diepvries.
  • Zet na een half uurtje alvast een CSG in je BBQ aan zodat de BBQ zich alvast kan vullen met rook.
  • Haal na een uur de Foie Royale uit diepvies, haal een mesje langs de rand (als je geen extra reepje plastic gebruikt hebt) en verwijder de ring.
  • Leg met behulp van een spatel de ronde schijf (of schijven als je er meerdere maakt) Foie Royale op het spat deksel, laat dit circa 15 minuten op kamertemperatuur staan (afgedekt met huishoudfolie tegen verkleuren)
  • Til zo min mogelijk het deksel van je BBQ op en schuif het spatdeksel met de Foie Royale in de BBQ.
  • Rook de Foie Royale circa 15 minuten.
  • Dek de Foie Royale af met huishoudfolie en zet tot het moment van gebruik in de koelkast.