Ga terug

Her(fs)t burger

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram hertengehakt
  • 3 el espresso
  • 25 gr reuzel
  • zwart zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 verpakking Koopmans meergranen broodmix
  • 20 gr Boter
  • 2 plakken koud gerookte Foie Royal (van circa 50 gram per stuk)
  • ingelegde shimeji (beukenzwam)
  • 2 el truffel/zwarte knoflook mayonaise

Instructies
 

Burger broodjes

  • Bereid het brooddeeg voor volgens de verpakking.
  • Verdeel het deeg in balletjes van +/- 125 gram
  • Je kan de broodjes afbakken in de BBQ maar in dit geval is een oven net zo makkelijk
  • Laat de broodjes na het bakken zeker een 15 minuten op een rek afkoelen.

Hamburgers

  • Meng voor de burger de espresso en de reuzel goed door het hertengehakt en breng op smaak met de zwarte peper en het zwarte zout.
  • Kneed het vlees echt goed door en vorm er 2 hamburgers van.
  • Leg de burgers minimaal 120 minuten (twee uur dus) in de koelkast om op te stijven (je hebt tijd genoeg want de broodjes moeten toch rijzen en afgebakken worden).
  • Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen.
  • Grill de burgers ongeveer 2 a 3 minuten per kant en hou vooral het deksel van de BBQ gesloten. De reuzel kan behoorlijke vlammen veroorzaken.

Broodje opmaken

  • Snij het broodje open en smeer de onderste helft in met een eetlepel truffel/zwarte knoflook mayonaise).
  • Leg hier de burger op gevolgd door de plak Foie Royal.
  • Garneer met de ingelegde beukenzwammetjes.