Ga terug

Babybel Maminha

Ingrediënten
  

  • 1,2 kg Uruguay Grainfed Maminha
  • 10 st Babybel
  • 300 gr spekreepjes
  • bieslook-chimichurri

Extra benodigdheden

  • cocktaillprikkers

Instructies
 

  • Maak een dag van te voren de bieslook-chimichurri volgens onderstaand recept. Eventueel kan je ook de chimichirri op de dag zelf maken (maar dag eerder zorgt er voor dat de smaak net iets intenser is).
  • Bak de spekreepjes uit en laat ze afkoelen.
  • Trim de zilvere vliezen van de maminha en leg hem daarna plat op de snijplank.
  • Steek nu een fileermes aan de brede dikke kant midden in het vlees richting de punt op ongeveer 2 cm van de rand.
  • Doe dit ook aan de andere kant.
  • Zorg er voor dat je dat je mes niet door het vlees terug naar buiten snijdt.
  • Snij nu met kleine voorzichtige snedes tussen de twee diepe snedes die je net gemaakt hebt heen en weer zodat je steeds meer een zak krijgt.
  • Hou echt heel goed in de gaten dat je niet door de wanden van je vleeszak heen prikt (anders krijg je lekkage).
  • Snij de babybel’s in kleine blokjes (zonder de rode waxlaag natuurlijk).
  • Meng de afgekoelde spekblokjes met de babybel stukjes en lekker veel chimichuri.
  • Schep nu deze vulling in de vleeszak en duw deze elke keer goed aan.
  • Als de maminha helemaal gevuld sluit je de vleeszak af met coctailprikkers.
  • Zorg intussen voor een BBQ waar je op 110°C indirect kan gaan roken.
  • Maal royaal peper en zout over de maminha en leg hem indirect op de BBQ en plaats een kernthermometer (in de vulling).
  • Rook de maminha tot een kerntemperatuur van 45°C. Leg de maminha heel even onder folie van de BBQ af en stook deze op om direct te gaan grillen.
  • Grill nu de maminha voor een minuut of 6 (elke keer een minuut per kant).
  • Laat de maminha 10 minuten rusten en snij hem daarna in dikke plakken.