Ga terug

Pickled Shimeji (Ingelegde beukenzwam)

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr beukenzwam (Shimeji)
  • 150 ml azijn
  • 100 ml Water
  • 75 gr Suiker
  • 1 el grof zeezout
  • 1 tl witte peperkorrels gekneusd
  • 1 tl zwarte peperkorrels gekneusd
  • 1 laurierblad
  • 2 tenen knoflook geplet maar met schil

Instructies
 

  • Breng alle ingrediĆ«nten (behalve de beukenzwam) aan de kook en laat en laat dit 5 minuten koken
  • voeg de beukenzwammen toe en zet de pan van het vuur af.
  • Giet dit alles door een zeef (vocht bewaren!) en doe dit in een ruime afsluitbare glazen pot.
  • Druk dit niet aan maar zorg dat de zwammen er losjes inliggen.
  • Giet het vocht erover heen totdat alle zwammen 1 cm onderstaan.
  • Laat dit 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen, sluit de pot en laat hem verder afkoelen in de koelkast.
  • Na 7 dagen zijn de ingelegde zwammen te gebruiken (maar langer is beter).