Ga terug

Pittig en gerookte maispuree.

Ingrediënten
  

  • 500 gr maiskorrels
  • 1 kleine ui
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 chili pepers

Instructies
 

  • Laat de mais uitlekken en snipper het uitje zo fijn mogelijk.
  • Doe 3 eetlepels maiskorrels in een apart bakje en hou dit apart.
  • Fruit de ui in een steelpannetje in olie of boter langzaam aan.
  • Snij de pepers in ringetjes en fruit deze ook een paar minuten mee met de ui.
  • Doe nu de maiskorrels erbij en bak dit in zijn geheel 5 minuten.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat dit een paar minuten warm worden.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de mais tot een puree.
  • Laat deze puree een uur in een zeef uitdruipen (vang het vocht op: dit hebben we zo meteen nog nodig.
  • Smeer de puree uit over de bodem van een ovenbestendige schaal en plaats deze indirect op de BBQ (op ongeveer 110°C met rookhout).
  • Rook de puree circa 15 minuten waarbij je de puree halverwege nog eens omschept.
  • Meng de maiskorrels die je apart gehouden hebt er doorheen.
  • Meng er beetje bij beetje het opgevangen vocht doorheen tot je de gewenste dikte van de puree bereikt heb.