Laat de mais uitlekken en snipper het uitje zo fijn mogelijk.
Doe 3 eetlepels maiskorrels in een apart bakje en hou dit apart.
Fruit de ui in een steelpannetje in olie of boter langzaam aan.
Snij de pepers in ringetjes en fruit deze ook een paar minuten mee met de ui.
Doe nu de maiskorrels erbij en bak dit in zijn geheel 5 minuten.
Voeg de crème fraîche toe en laat dit een paar minuten warm worden.
Haal de pan van het vuur en pureer de mais tot een puree.
Laat deze puree een uur in een zeef uitdruipen (vang het vocht op: dit hebben we zo meteen nog nodig.
Smeer de puree uit over de bodem van een ovenbestendige schaal en plaats deze indirect op de BBQ (op ongeveer 110°C met rookhout).
Rook de puree circa 15 minuten waarbij je de puree halverwege nog eens omschept.
Meng de maiskorrels die je apart gehouden hebt er doorheen.
Meng er beetje bij beetje het opgevangen vocht doorheen tot je de gewenste dikte van de puree bereikt heb.