Ga terug

Bavette Mole Aioli

Ingrediënten
  

  • 500 gr bavette (vinkenlap)
  • 2,75 el Cacao-Chili rub (zoutloos)
  • 8 a 9 el Semi-homemade Aïoli

Instructies
 

  • Bestrooi beide kanten van de bavette met de kruiden en laat de bavette (met kruiden) op kamertemperatuur komen.
  • Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen.
  • Grill of bak de bavette naar de gewenste kerntemperatuur. Voor rare haal je de bavette bij een kerntemperatuur van 47 °C er vanaf, voor medium-rare bij de 52°C. En als je van bleu houdt (zoals op onderstaande foto) haal je hem er vanaf bij een 42°C.
  • Dek de bavette losje af met aluminium folie en laat je hem nog een minuut of 10 rusten.
  • Snij de bavette haaks op de draad (welke makkelijk te herkennen is bij een bavette) in brede repen en serveer hem met de aïoli en bijvoorbeeld met een gratin torentje.