Ga terug

Tartaarburger met truffelmayonaise

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr verse rundertartaar van slager
  • 2 tl mosterd
  • 1 scheutje worchestershire saus
  • 1 eidooier
  • peper en zout
  • 4 broodjes naar keuze
  • 3 grote augurken
  • 1 grote ui
  • 6 eetlepels truffelmayonaise let bij het kopen er echte truffel inzit en niet alleen truffelolie

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor om direct op hoge temperatuur te gaan grillen
  • Snij de augurken in dunne plakjes en de ui in dunne ringen.
  • Meng de tartaar met de mosterd, worchestershire en de eidooier en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Vorm 4 stevige burgers (welke iets breder dan de broodjes zijn) en leg deze afgedekt met folie terug in de koelkast.
  • Snij de broodjes door en grill deze even kort boven de kolen.
  • Grill de tartaarburgers kort maar heet een 2 minuten per kant (wees met voorzichtig omdraaien en van de BBQ af te halen, ze kunnen wat minder vast zijn dan wat je gewend bent).
  • laat de tartaarburgers even rusten terwijl je het broodje klaar maakt.
  • Besmeer alle gegrilde kanten van de broodjes met truffelmayonaise. Beleg de onderkant met een paar plakjes augurk.
  • Let hier op de tartaarburger, een paar ringen ui en het bovenste gedeelte van het broodje.