Ga terug

BBQ flavour cashew pesto

Ingrediƫnten
  

  • 50 gr ongezouten cashewnoten
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 1/2 - 3/4 bos verse basilicum
  • 75 ml BBQ olie
  • 2 grote tenen knoflook

Instructies
 

  • Hak de cashew noten, rasp de Parmezaanse kaas en pers de knoflook en doe deze samen in een keukenmachine.
  • Puls dit zo fijn mogelijk.
  • Was de basilicum en sla deze droog. Snij deze fijn en voeg de basilicum toe aan de keukenmachine en laat deze weer (al dan niet pulserend) malen.
  • Laat nu de keukenmachine draaien en voeg in een dun straaltje de olie toe tot de gewenste dikte.
  • Schraap regelmatig de zijkanten schoon (wel de keukenmachine even uitzetten) en blijf nog even draaien om alles super goed te maken en fijn te maken.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe, meng het nog 1 keer met de hand goed door en doe de pesto in een afsluitbare pot.
  • Laat deze minimaal 24 uur in de koelkast staan (je kan de pesto gelijk gebruiken maar na 24 uur zijn de smaken optimaal verdeeld).