Ga terug

BBQ olie

Ingrediƫnten
  

  • 500 ml olijfolie
  • 1 gloeiend hete brikette

Extra benodigdheden

  • metalen of hittebestendige bak (met deksel)
  • crushed ice
  • kaasdoek / fijne zeef

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat een gloeiend hete kool hebt. Blaas of wapper zoveel mogelijk as er vanaf.
  • Doe deze in de hittebestendige bak en giet hier de olie in 1 keer in zodat de olie geen kans krijgt om al te veel te gaan walmen.
  • Sluit de bak af en zet deze in een (grotere) bak op een laag crushed ice.
  • Laat dit een half uur staan en haal met een tang de kool uit de olie.
  • Filter de olie zo goed (wrijf intussen ook even de bak schoon) en koel deze verder terug door deze terug in de bak te doen en terug op het ijs te zetten.
  • Je hebt nu een heerlijke olie met een lichte rook & gebrande ondertoon. Ideaal om elk gerecht een snelle BBQ-achtige smaak mee te geven.