Ga terug

Snelle Pasta

Ingrediënten
  

  • 300 gr Farfalle ongekookt
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 gr Chorizo
  • 250 ml koksroom
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 middelgrote ui
  • 150 gr gezouten cashewnoten
  • 70 gr zongedroogde tomaten reepjes
  • klontje roomboter

Extra benodigdheden

  • 3 qt Dutchoven
  • kleine skillet

Instructies
 

Voorbereiding

  • Kook de pasta een minuutje korter dan op de verpakking staat, giet deze af en meng er een scheutje olijfolie doorheen (tegen het plakken). Laat de pasta verder afkoelen.
  • Bereid een BBQ voor om direct te gaan koken.
  • Snij de chorizo in kleine reepjes (5mm breed en 5 mm dik ongeveer).
  • Snipper de ui zo fijn mogelijk.
  • Snij de bollen mozzarella in blokjes van 1 cm.

Bereiding

  • Laat de gietijzeren steelpan (skillet) heet worden direct boven de kolen.
  • Rooster hierin de cashewnoten (droog dus zonder boter of olie).
  • Zet de skillet op een vuurvaste ondergrond weg en plaats de dutch oven boven de kolen en laat hierin het klontje boter smelten.
  • Voeg de chorizo en de uit toe zodra de boter begint te kleuren en bak deze al roerend een minuut of 5.
  • Voeg de room en de crème fraîche toe en laat dit warm worden (tot het begint te pruttelen), wel regelmatig roeren.
  • Voeg de voorgekookte pasta toe en laat dit geheel een 5 minuten opwarmen.
  • Meng de mozzarella toe, roer nog 1 keer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta op een bord en maak af met de geroosterde cashewnoten, reepjes zongedroogde tomaten.