Ga terug

Balsamico jus

Ingrediënten
  

  • 250 ml balsamico azijn zuur
  • 250 ml groentebouillon zout
  • 1 el bruine suiker zoet
  • 0,5 tl cayennepeper pit

Instructies
 

  • Zeef eventueel de groentebouillon zodat je alleen de vloeistof zonder stukjes/restjes groente overhoud.
  • Kook in twee pannetjes zowel de balsamico azijn en de groentebouillon terug tot de helft (dus los van elkaar inkoken)
  • Meng in een kom ongeveer driekwart van alle ingrediënten goed door elkaar en proef.
  • Een balsamico jus is een combinatie van zoet, zout, zuur en pit. De verhouding van deze elementen onderling is echter 100% puur persoonlijke smaak.
  • Je hebt nu een basis van de 4 ingrediënten: vind je de smaak al perfect? Dan kan je de rest van de ingrediënten gewoon toevoegen.
  • Wil je de jus toch nog iets meer sturen naar zoet, zout, zuur of pit? Voeg dan met kleine stapjes beetjes van het gewenste element toe.