Ga terug

Geglaceerde knoflook wortelen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr mini-worteltjes
  • 25 gr roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el suiker
  • Vers gemalen peper

Extra benodigdheden

  • grote skillet

Instructies
 

  • Kook de wortelen ongeveer een 8 minuten voor in water met een snufje zout. Spoel ze hierna af met ijskoud water.
  • Bereid een BBQ voor om direct en indirect te kunnen bakken (een gedeelte vele kolen, ander gedeelte iets minder kolen) en verwarm de de skillet direct boven de kolen.
  • Doe de wortelen in de skillet en voeg gelijk de roomboter toe.
  • Pers de knoflook en voeg dit samen met de suiker toe.
  • Verplaats de skillet naar het minder warmte gedeelte en blijf de wortelen omscheppen tot de suiker en boter helemaal gesmolten zijn en het "vocht" stroperig begint te worden.
  • Maal er royaal peper overheen en schep nog 1 keer goed door.