Ga terug

Italiaanse fricandeau

Ingrediënten
  

  • 750 gr varkens fricandeau
  • 2 el pesto genovese
  • 3 el venkelzaad (heel)
  • Peper & Zout

Extra benodigdheden

  • Rookhout naar keuze
  • kernthermometer

Instructies
 

  • Laat de fricandeau op kamertemperatuur komen en dep hem droog.
  • Maal er royaal peper en zout overheen.
  • Meng 1 eetlepel venkelzaad door de pesto en verdeel de pesto over de bovenkant van de fricandeau
  • Rooster in een droge, hete pan de overige venkelzaad bruin en laat deze afkoelen (die zijn voor de finishing touch)
  • Bereid een BBQ voor om indirect te gaan roken op 120°C.
  • Voeg het rookhout toe aan de BBQ en leg de fricandeau indirect weg van de kolen.
  • Rook de fricandeau naar een kerntemperatuur van 58°C.
  • Haal de fricandeau van de BBQ en leg er losjes aluminiumfolie overheen en laat deze 10 minuten rusten voor het aansnijden.
  • Strooi bij het opdienen nog wat geroosterd venkelzaad erover heen.