Ga terug

Hollandse winterburger

Ingrediƫnten
  

Hamburger

  • 600 gr rundergehakt
  • 1 middelgrote Ui
  • 2 el mosterd
  • 1 groot ei
  • 25 gr Paneermeel
  • 6 el gehakte verse peterselie
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Overig

  • 4 harde bollen
  • 1 geroosterde en gerookte puntpaprika
  • 400 gr zuurkool
  • 5 el appelsap
  • 8 repen Spek
  • 350 ml Old Amsterstam kaassaus

Instructies
 

  • Meng voor de burgers alle ingrediĆ«nten goed door elkaar heen.
  • Vorm hier 4 burgers van die iets groter zijn dan het broodje. Dek deze af met folie en leg ze in de koelkast.
  • Breng in een pan de zuurkool met de appelsap aan de kook en kook de zuurkool in 15 a 20 minuten gaar.
  • Bak de spek krokant uit.
  • Bereid een BBQ voor om heet te gaan grillen.
  • Grill de hamburgers (met klep dicht).

Broodje bouwen

  • Snij het broodje door en smeer het onderste gedeelte in met 2 el kaassaus.
  • Leg de burger hier op
  • Verdeel de in repen gesneden gerookte punt paprika over de 4 burgers.
  • Leg een mooie pluk zuurkoop hierboven op gevolgd door twee repen uitgebakken spek.
  • Verdeel de rest van de kaassaus over de burgers en prik de bovenkant van de het broodje vast met een lange prikker (of mes).