Ga terug

Rooi Spek

Ingrediënten
  

  • 500 gr speklappen
  • 1 zakje Lobo Roast Red Pork Seasoning
  • 125 ml water
  • 1 tl citroengras
  • 1 tl gember (djahe)

Instructies
 

  • Mix het gemberpoeder en citroengras door de Red Pork seasoning.
  • Meng hier 125 ml water door heen.
  • Doe de speklappen in een afsluitbare zak en voeg de marinade toe.
  • kneed en meng de marinade goed door en tussen het vlees en leg dit voor een nachtje in de koelkast.
  • Bereid een BBQ voor om indirect op 140°C te gaan roken.
  • Rook de speklappen indirect ongeveer een 45 minuten.
  • Je hebt nu een perfecte "basis". Grill de speklappen nog even kort om te serveren met wat bijgerechten of op een broodje. Of verdeel ze (al dan niet klein gesneden) in zakken en vries ze in (na ontdooien direct in de ramen soep of afgebakken op een broodje).