Ga terug

Shoarma van de BBQ

Ingrediënten
  

  • 900 gr varkensfilet
  • 30 gr shoarmakruiden
  • 2 puntpaprika's
  • 300 gr fijne soepgroenten
  • 10 normale pitabroodjes

Extra benodigdheden

  • braadslede
  • rookhout naar keuze

Instructies
 

  • Snij de varkensfilet en schoongemaakte puntpaprika's in reepjes.
  • Meng het vlees en paprika met de shoarmakruiden en voeg de soepgroenten toe.
  • Vet de braadslede in met wat olie en doe het vlees in deze braadslede.
  • Breng een BBQ op een temperatuur van 200°C (of een oven maar dan heb je geen rooksmaak).
  • Zet de braadslede indirect in de BBQ, voeg rookhout toe en gaar het vlees in ongeveer 30 minuten.
  • Schep het vlees 2 a 3 maal even door tijdens het garen
  • Maak de pitabroodjes nat en leg deze de laatste 5 minuten ook in de BBQ.
  • Serveer met, hoe kan het ook anders, een pluk ijsbergsla en lekkere knoflooksaus.