Ga terug

Wildzwijnhaas medaillons met koffie rub

Ingrediënten
  

  • 700 gr Wildzwijnhaas
  • 1 el franse mosterd
  • 3 el reuzel of roomboter als noodoplossing
  • 2 tl melk
  • Koffierub naar smaak

Instructies
 

  • Smeer de wildzwijnhaas in met de mosterd en wrijf deze in met de koffie rub.
  • Pak de varkenshaas in met vershoudfolie en laat deze een 1,5 uur intrekken op kamertemperatuur.
  • Zorg ervoor dat je BBQ een temperatuur heeft van ongeveer 140°C en je indirect kan BBQ’en.
  • Maak een tweede halve starter en leg hier een rooster boven op.
  • Zodra er vlammen van de kolen afkomen (en niet van de aanmaakblokjes) zet je een skillet op je starter.
  • Smelt hierin de reuzel en bak de wildhaas rondom snel aan zodat er een mooie donkerbruine korst ontstaat. Zet alvast de tweede skillet op het indirect gedeelte van de BBQ.
  • Haal de wildzwijnhaas uit de pan en leg deze in de tweede warme maar niet hete skillet.
  • Plaats een kernthermometer en giet de hete reuzel over de wildzwijnhaas heen.
  • Sluit de BBQ en laat de wildzwijnhaas garen tot een graad of 55.
  • Leg de wildzwijnhaas 10 minuten onder aluminium folie om te rusten.
  • Schraap en roer intussen tijd de reuzel en aanbaksel in de skillet los met een paar theelepels melk tot een vette jus.
  • Trancheer de wildzwijnhaas in mooie medaillons, meng het vocht wat vrijkomt bij het snijden door de jus en giet dit over de medaillons.
  • Garneer met wat lente ui en serveer met bijvoorbeeld aardappelkroketjes.