Meng alle ingredienten behalve de bloem en bakmeel.
Meng de bloem en bakmeel goed door elkaar en zeef dit boven de kom met het honing/stroop mengsel.
Kneed dit tot een stevig deeg (let op: het blijft plakkerig)
Pak dit deeg stevig in met vershoudfolie en leg dit 2 uur in de koelkast om op te stijven
Bereid een BBQ voor om indirect op 200°C te gaan bakken (geen rook!) waarbij je het kolengedeelte zo klein als mogelijk houdt. (of verwarm de oven voor op 200°C)
Doe in een grote beslag kom een klein scheutje olie.
Rol het deeg uit tot een plak van circa 1,5 cm van en snij er blokjes van.
Knijp de blokjes in wat onregelmatigere vormen en doe deze in de beslagkom met olie en schep ze even goed door.
Stort de geoliede blokjes in een ingevette braadslede, ze hoeven niet perfect te liggen en mogen gerust her en der op en tegen elkaar liggen.
Zet de braadslede op het indirecte gedeelte van de BBQ (of in de oven) en bak de pepernoten in 15 minuten goudbruin.
Stort de pepernoten op een rek om af te koelen