Ga terug

Oud hollandsche Pepernoten

Ingrediënten
  

  • 370 gr tarwebloem
  • 7,5 gr bakpoeder half zakje
  • 175 gr honing
  • 75 gr keukenstroop
  • 1 ei
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • snufje zout

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten behalve de bloem en bakmeel.
  • Meng de bloem en bakmeel goed door elkaar en zeef dit boven de kom met het honing/stroop mengsel.
  • Kneed dit tot een stevig deeg (let op: het blijft plakkerig)
  • Pak dit deeg stevig in met vershoudfolie en leg dit 2 uur in de koelkast om op te stijven
  • Bereid een BBQ voor om indirect op 200°C te gaan bakken (geen rook!) waarbij je het kolengedeelte zo klein als mogelijk houdt. (of verwarm de oven voor op 200°C)
  • Doe in een grote beslag kom een klein scheutje olie.
  • Rol het deeg uit tot een plak van circa 1,5 cm van en snij er blokjes van.
  • Knijp de blokjes in wat onregelmatigere vormen en doe deze in de beslagkom met olie en schep ze even goed door.
  • Stort de geoliede blokjes in een ingevette braadslede, ze hoeven niet perfect te liggen en mogen gerust her en der op en tegen elkaar liggen.
  • Zet de braadslede op het indirecte gedeelte van de BBQ (of in de oven) en bak de pepernoten in 15 minuten goudbruin.
  • Stort de pepernoten op een rek om af te koelen