Ga terug

Philly on Fire

Ingrediënten
  

  • 400 gr Angus biefstukpuntjes
  • 1 middelgrote ui
  • 3 el roomboter
  • 1 el rode jalapeno pepers uit een potje
  • 100 ml crème fraîche
  • 50 ml slagroom
  • 100 gr plakken smeltkaas
  • 4 kaiserbroodjes
  • of
  • 8 mini brunchbroodjes

Extra benodigdheden

  • gietijzeren skillet

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op direct en heet gebruik.
  • Peper en zout de biefstukpuntjes royaal en snij de ui in zo dun mogelijke halve ringen.
  • Eerst maken we de pittige kaassaus en in tegenstelling tot veel recepten is dit een snelle versie.
  • Snij eerst de Jalapeño ringen (uit een potje) in kleine stukjes.
  • Warm in een pan op een middelhoog vuur al roerend de slagroom en de crème fraîche op tot het punt dat het net aan begint te bubbelen.
  • Voeg nu 1 voor 1 de plakken smeltkaas toe waarbij je telkens de plak al roerend laat smelten voordat je de volgende toevoegt.
  • Roer op het einde de jalapeño er door heen en houdt dit warm op een laag vuurtje.
  • Verwarm de gietijzeren pan voor op de BBQ direct boven de kolen (je kan natuurlijk de pan ook gewoon binnen op het kookstel gebruiken) en smelt hierin 2 eetlepels roomboter.
  • Zodra de roomboter bruin begint te worden bakken we hier snel de biefstukpuntjes kort in (ongeveer een minuut per kant)
  • Haal de biefstukpuntjes uit de pan en leg deze onder aluminium folie om warm te houden.
  • Schuif de skillet weg van de kolen naar een koele zone. Doe de resterende roomboter en de ui in de pan en stoof deze in de restwarmte van de pan.
  • Snij de biefstukpuntjes in plakjes en snij de broodjes door.
  • Verdeel de plakjes rundvlees over de broodjes, gevolgd door wat gestoofde ui en een dot warme kaassaus. Serveer direct!
  • Oh kleine bonus tip: doe de resterende kaassaus in een bakje wat je kan afsluiten en laat dit afkoelen. Door de crème fraîche en de smeltkaas wordt dit nooit geheel hard en heb je morgen ook nog eens lekker pittige huisgemaakte smeerkaas.