Ga terug

Buttered Beef

Ingrediënten
  

  • 400 gr Angus biefstukpuntjes
  • 200 gr sugar snaps
  • 100 gr tauge
  • 200 gr gezouten roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el vers citroensap
  • hoisin-saus
  • sesamzaad
  • gebakken uitjes
  • rookhout naar keuze

Instructies
 

  • Bereid je BBQ voor in twee zones en goed heet.
  • Blancheer de sugarsnaps in ruim kokend en gezouten water ongeveer voor 1 minuut. Spoel af met koud water en dep ze droog met een keukenpapier.
  • Blancheer ook de tauge voor 1 minuut (wederom: afspoelen met koud water en droog deppen)
  • Smelt in een pan met dikke bodem de boter op een middellaag vuur: zodra de boter voor ongeveer de helft gesmolten is pers je de knoflook en voeg je dit samen met het citroensap toe en laat je de boter verder smelten.
  • Roer regelmatig en als alle boter gesmolten is zet je het vuur laag en hou je de boter warm (de knoflook smaak trekt nu goed in de boter/citroensap)
  • Voeg een handje rookhout toe aan de kolen, leg de sugarsnaps direct boven de kolen om te grillen en de biefstukpuntjes indirect om te roken.
  • Prik in 1 puntje een kernthermometer: de biefstukpuntjes moeten een kerntemperatuur hebben van ongeveer 40 a 45 graden. Meer echt niet en JA dat kan heel snel gaan (hier was dat al in 1,5 minuut) afhankelijk van de temperatuur van de bbq.
  • Vergeet het deksel niet te sluiten om te rook te vangen
  • Intussen ben je de sugar snaps ook dus aan het grillen met een lekkere stoot rook erbij. Draai na 2 a 3 minuten de sugar snaps om en grill ze weer twee a 3 minuten.
  • Neem een grote beslagkom doe hier de taugé in, de biefstukreepjes en de sugarsnaps. Overgiet dit met de botersaus en meng dit heel goed door elkaar heen.
  • Verdeel dit over borden, trek een paar strepen hoisin-saus er overheen en garneer met sesamzaad en gebakken uitjes.
  • Serveer eventueel met rijst of mie en kroepoek.