Ga terug

Char siu kip met komkommer

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr kippendijen
  • 150 ml char siu saus
  • 1 komkommer
  • gebakken uitjes

Instructies
 

  • Verwijder eventuele pezen uit de kippendij maar laat het vet zitten.
  • Snij de kip in kleine blokjes en doe deze in een afsluitbare zak/bak.
  • Meng de Char Siu saus hier goed doorheen en leg dit voor 8 uur in de koelkast om te marineren (af en toe eens opnieuw mengen/masseren is altijd een goed idee bij marineren).
  • Snij de komkommer in dikke plakken van 2,5 cm dik en snij deze plakken in 3 dikke repen.
  • Maak nu spiesen van de kip en komkommer.
  • Grill de spiesen op een hete BBQ of irori gaar en bestrooi met de gebakken uitjes.
  • Maak eventueel van de overgebleven komkommer een frisse salade en serveer deze erbij