Ga terug

Japanse kipspies met prei en gomasio

Ingrediënten
  

  • 400 gr kippendijen
  • 125 ml neutrale olie (bijvoorbeeld arachideolie)
  • 3 el sojasaus (zoet)
  • 2 el kristalsuiker
  • 60 ml rijstwijn azijn
  • 1 tl gember (djahe)
  • 1 prei
  • 4 tl gomasio

Instructies
 

  • Verwijder eventuele pezen uit de kippendij maar laat het vet zitten.
  • Snij de kip in kleine blokjes en doe deze in een afsluitbare zak/bak.
  • Maak de marinade door de olie, sojasaus, suiker, rijstwijnazijn en djahe goed te mengen met elkaar. Mocht je geen rijstwijnazijn in huis hebben dan kan je eventueel dit (en het suiker) vervangen door 80 ml mirin (mocht je dat wel hebben staan).
  • Meng de marinade door de kip en laat dit 2 a 3 uur maximaal marineren in de koelkast.
  • Snij de prei in stukjes van ongeveer 2,5 cm en halveer deze in de lengte. Probeer de “lagen” allemaal in elkaar te houden.
  • Laat de kip wat uitlekken en rijg om en om met een stukje prei nu mooie kipspiezen.
  • Grill de spiesen op een hete BBQ of irori gaar en bestrooi de spiesen na het grillen met de gomasio.