Ga terug

Spek en bonen

Ingrediënten
  

  • 800 gr bruine bonen vocht niet weg doen
  • 300 gr spekreepjes/spekblokjes
  • 2 grote uien
  • 125 ml keukenstroop
  • 3 el reuzel roomboter mag ook als het dan maar gezouten is
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 el curry

Extra benodigdheden

  • Dutch Oven of grote braadpan die op/in het vuur mag

Instructies
 

  • Maak een romantisch vuurtje (of stook je BBQ op naar een temperatuur van ongeveer 150°C)
  • Pel de uien en snij deze in ringen. Snij deze ringen kruislings zodat je kwart ringen hebt.
  • Verwarm de Dutch oven voor door hem boven het vuur te hangen / op de BBQ boven de kolen te zetten.
  • Smelt hier de reuzel in en fruit de ui aan.
  • Voeg na een paar minuten de spek toe en bak deze mee.
  • Kieper de bonen in de pan inclusief het vocht.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten toe en laat dit minimaal 10 minuten pruttelen.
  • Proef en voeg eventueel nog wat extra stroop, curry of andere smaakmakers toe als de smaak nog niet naar wens is.
  • Laat dit lekker verder sudderen en pruttelen tot het moment dat je wilt gaan eten (let op: hoe langer je het laat pruttelen des te zachter worden de bonen)