Ga terug

Aziatisch gerookte mosselen

Ingrediënten
  

  • 2 kg mosselen kleine: eens geen grote
  • 1 citroen
  • 2 rode pepers
  • 2 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 Bouillonblokje (vis)
  • 200 ml slagroom

Extra benodigdheden

  • rookhout (hickory of eik)
  • grote braadslee

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor om indirect te gaan roken op 180°C
  • Spoel de mosselen goed af en verwijder beschadigde en mosselen die zich niet sluiten.
  • Leg de mosselen op het rooster weg van de kolen en laat ze eerst zonder rookhout een minuut of 10 garen.
  • Snij de pepers klein (inclusief zaadjes), rasp de knoflook en snij ringetjes van de bosui.
  • Knijp de BBQ terug naar 150 graden en voeg rookhout toe
  • Warm op een pit de slagroom en kokosmelk lichtjes op en los het bouillonblokje hierin op
  • Zet de braadslee boven de kolen en schenk hier de kokosmelk met slagroom in.
  • Voeg het sap van 1 citroen en de peper, bosui en knoflook en laat dit voor de rest mee pruttelen (af en toe eens roeren)
  • Controleer na 10 minuiten (tijdens het roeren in de braadslee) hoever de mosselen zijn, zodra deze allemaal helemaal open zijn schep je ze in de braadslee en schep je alles eens goed om.
  • Laat dit nog 5 minuten (boven de kolen) in braadslee op de BBQ staan.
  • Haal de braadslee van de BBQ en schep de mosselen in diepbord (of skillet voor een wat robustere presentatie).
  • Serveer met wat donkerbruin oerbrood of mie (maar verse friet kan ook heel goed)