Ga terug

Mango Chutney

Ingrediënten
  

  • 1 madam Jeanette peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2,5 el neutrale olie (bijvoorbeeld arachideolie)
  • 1 rijpe mango
  • 1 tomaat
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0,5 el Kurkuma
  • 1 tl zout
  • 100 ml water
  • 1 tl garam masala

Instructies
 

  • Snipper de ui, knoflook en peper zo fijn mogelijk (pitjes van de peper eerst verwijderen of je moet van heel, heel, heel pittig houden)
  • Snij de mango en tomaat in zo klein mogelijke blokjes
  • Verhit in een steelpan de olie en bak hier eerst een minuut lang de ui, knoflook en peper in.
  • Voeg hierna de kerriepoeder, kurkuma en garam masala toe en draai het vuur terug naar middelmatig en bak dit (zeer sterk geurende) mengsel voor een paar minuten.
  • Voeg de tomaten, water en de mango toe en roer dit zeer goed door elkaar. Zet nu het vuur zacht en laat dit in een minuut of 10 pruttelen naar een dikke “prut”.
  • Pureer dit met een staafmixer tot een mooie gladde chutney en laat verder afkoelen.