Ga terug

Gerookte kip

Ingrediënten
  

  • 6 kipfilets
  • 3 liter natte pekel
  • Rookhout naar keuze

Instructies
 

  • Bereid de dag van te voren de natte pekel voor zodat deze goed afgekoeld is.
  • Maak de kipfilet schoon door pezen en eventuele bloedvaatjes weg te snijden.
  • Doe de kipfilet in de pekel en laat deze ongeveer een uur pekelen (draai regelmatig even de kipfilet om)
  • Dep de kipfilet droog en laat deze een nog een uur nadrogen in de koelkast of een rekje of roostertje (zodat de lucht ook goed onder de kipfilet kan).
  • Bereid de BBQ voor om indirect te gaan roken op een temperatuur van ongeveer 85°C.
  • Leg de kipfilet weg van de kolen, voeg rookhout toe en rook de kipfilet naar een kerntemperatuur van 72°C.
  • De kipfilet kan je warm eten maar als je deze in een afgesloten zak in de koelkast een dag legt smaakt hij nog beter (de rook trekt dan beter en meer door de hele kipfilet).