Ga terug

Braaiwors

Ingrediënten
  

  • 500 gr verse worst aan 1 stuk
  • 250 ml gerookte jus

Extra benodigdheden

  • 2 lange spiesen
  • rookhout naar keuze

Instructies
 

  • Bereid je BBQ voor om te gaan roken (indirect) op 150°C
  • Steek de spiesen parallel aan je snijplank kruislings door de verse worst.
  • Voeg het rookhout toe en plaats je worstenkruis op het indirecte gedeelte van de BBQ
  • Bij een kerntemperatuur van 50°C smeer je de bovenzijde van de worst goed in met jus.
  • Bij een kerntemperatuur van 55°C draai je de worst om en smeer je hem weer in met jus.
  • Bij een kerntemperatuur van 60°C grill je hem aan beide kanten een paar minuten om een mooi krokant velletje te leggen en leg je hem terug naar het indirecte gedeelte.
  • Smeer hem nu nog 1 maal in en laat hem nog een minuut of 5 liggen.
  • Haal de worst van de BBQ en laat hem 5 a 10 minuten rusten voordat je hem aansnijd (eventueel losjes afdekken met aluminium folie).