Ga terug

Roosterbrood

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr bloem
  • 3,5 gr zout
  • 2,3 gr suiker
  • 250 ml handwarm water
  • 2 el olijfolie
  • 12,5 gr verse gist
  • OF
  • 2 tl gedroogde gist

Instructies
 

  • Bereid eerst het deeg voor het roosterbrood door de bloem, suiker, zout en de olie in een
  • bak en begin dit te mixen met deeghaken.
  • Zorg ervoor dat het water handwarm is (om gist goed zijn werk te laten doen) en voeg dit met kleine beetjes toe.
  • Blijf dit kneden tot er een bal ontstaat.
  • Kneed deze bal nog enkele minuten met de hand tot je een soepel deeg hebt.
  • Leg deze in een kom, dek hem af met een theedoek en laat hem rijzen tot het volume verdubbeld is (ongeveer een half uurtje).
  • Kneed het deeg even door en verdeel het in 8 ongeveer gelijke bolletjes en duw deze plat tot ongeveer 1,5 a 2 cm dik.
  • Grill ze ongeveer een 3 minuten. Draai ze om en grill ze nogmaals 3 minuten.
  • De broodjes zijn klaar zodra ze een beetje hol klinken als je er op klopt.