Wrijf het braadstuk in met de bbq saus en bestrooi deze met de BBQ rub.
Wikkel het braadstuk stevig in de vershoudfolie en leg dit in de koelkast (minimaal 1 uur)
Bereid de BBQ voor om indirect op 140°C te gaan roken / braden.
Haal het braadstuk uit de koelkast, voeg rookhout toe aan de BBQ en leg het braadstuk weg van de kolen.
Zodra het braadstuk een kerntemperatuur van 35° bereikt heeft leg je hem in een aluminium schaal (of ovenschaal) en verdeel je de roomboter in plakjes hierover heen.
Zet dit terug in de BBQ en rook/braad verder tot het braadstuk een kerntemperatuur van +/- 50°C heeft.
Haal het bakje / ovenschaal uit de BBQ en dek deze losjes af met alumiumfolie. Laat het braadstuk ongeveer 5 a 10 minuten rusten.
Trancheer het vlees (mooi duur woord voor "snij het in plakken") en serveer het met groente en andere bijgerechten naar keuze