Ga terug

Smoked Roast (gerookt braadstuk)

Ingrediënten
  

  • 500 gr Runder braadstuk
  • 3 el BBQ saus naar keuze ik heb Saus.Guru Madagascar Roast gebruikt
  • 3 el BBQ rub naar keuze ik heb de African Spices mix gebruikt van Flavor.Guru
  • 40 gram roomboter

Extra benodigdheden

  • rookhout naar keuze
  • Ovenschaal of aluminium bakjes
  • vershoudfolie

Instructies
 

  • Wrijf het braadstuk in met de bbq saus en bestrooi deze met de BBQ rub.
  • Wikkel het braadstuk stevig in de vershoudfolie en leg dit in de koelkast (minimaal 1 uur)
  • Bereid de BBQ voor om indirect op 140°C te gaan roken / braden.
  • Haal het braadstuk uit de koelkast, voeg rookhout toe aan de BBQ en leg het braadstuk weg van de kolen.
  • Zodra het braadstuk een kerntemperatuur van 35° bereikt heeft leg je hem in een aluminium schaal (of ovenschaal) en verdeel je de roomboter in plakjes hierover heen.
  • Zet dit terug in de BBQ en rook/braad verder tot het braadstuk een kerntemperatuur van +/- 50°C heeft.
  • Haal het bakje / ovenschaal uit de BBQ en dek deze losjes af met alumiumfolie. Laat het braadstuk ongeveer 5 a 10 minuten rusten.
  • Trancheer het vlees (mooi duur woord voor "snij het in plakken") en serveer het met groente en andere bijgerechten naar keuze