Ingrediënten
- 500 gr Runder braadstuk
- 3 el BBQ saus naar keuze (ik heb Saus.Guru Madagascar Roast gebruikt)
- 3 el BBQ rub naar keuze (ik heb de African Spices mix gebruikt van Flavor.Guru)
- 40 gram roomboter
Extra benodigdheden
- rookhout naar keuze
- Ovenschaal of aluminium bakjes
- vershoudfolie
Instructies
- Wrijf het braadstuk in met de bbq saus en bestrooi deze met de BBQ rub.
- Wikkel het braadstuk stevig in de vershoudfolie en leg dit in de koelkast (minimaal 1 uur)
- Bereid de BBQ voor om indirect op 140°C te gaan roken / braden.
- Haal het braadstuk uit de koelkast, voeg rookhout toe aan de BBQ en leg het braadstuk weg van de kolen.
- Zodra het braadstuk een kerntemperatuur van 35° bereikt heeft leg je hem in een aluminium schaal (of ovenschaal) en verdeel je de roomboter in plakjes hierover heen.
- Zet dit terug in de BBQ en rook/braad verder tot het braadstuk een kerntemperatuur van +/- 50°C heeft.
- Haal het bakje / ovenschaal uit de BBQ en dek deze losjes af met alumiumfolie. Laat het braadstuk ongeveer 5 a 10 minuten rusten.
- Trancheer het vlees (mooi duur woord voor "snij het in plakken") en serveer het met groente en andere bijgerechten naar keuze
