Ga terug

Basis champignonroomsaus

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teen teen uitgeperst
  • 400 g champignons
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • roomboter
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verhit de koekenpan of sauspan met wat olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakken en voeg toe aan het sjalotje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak op hoog vuur verder, totdat de champignons zacht zijn.
  • Voeg nog wat roomboter toe en laat dit smelten
  • Voeg de bloem toe. Zet het vuur wat zachter en bak nog enkele minuten verder om de bloem te laten garen. Blus dan af met de bouillon en slagroom.
  • Laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
  • Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.