Ga terug

Pie Deeg

Ingrediënten
  

  • 180 gr roomboter in blokjes
  • 250 gr bloem
  • 150 gr yoghurt
  • 1 el suiker
  • 2 eidooier
  • zout

Extra benodigdheden

  • 4 1-persoons ovenschaaltjes

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten (behalve de yoghurt) totdat het kruimelig wordt
  • Voeg nu de yoghurt toe en kneed het tot een deeg
  • Laat het deeg minimaal een half uurtje in de koelkast opstijven.

Verwerken

  • Bereid de BBQ voor om op 180°C indirect te gaan BBQ'en
  • Maak de gewenste vulling en laat deze afkoelen.
  • Rol het deeg uit tot een plak. Snij of steek alvast het deksel (of dekseltjes) uit. Hou optioneel nog een klein plakje apart voor versiering.
  • Maak weer een bal van het overige deeg, koel dit desnoods weer even en rol het wederom uit tot een plak.
  • Bekleed hiermee de gewenste vormen (ovenschaal, muffinvormen, etc).
  • Vul de "pie" met de afgekoelde vulling.
  • Optioneel: maak versieringen van de overgebleven deeg en plak deze met wat losgeklopt ei op de deksels
  • Plaats de deksels op de pie en knijp deze om de cm dicht.
  • Plaats de pie in de BBQ (indirect) en bak deze af in ongeveer 30 a 45 min. Controleer vanaf de 30 minuten regelmatig hoe de pie er uit ziet.