Ga terug

Tortilla de patatas

Ingrediënten
  

  • 600 gr aardappel geschild eventueel voorgekookte aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 1 middel grote ui
  • 2 el roomboter
  • 2 tl peperkorrels gekneusd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C of maak een BBQ klaar voor indirect gebruik klaar (ook 180°C)
  • Schil de aardappelen en kook deze in ruim water met zout ongeveer een minuut of 5 en laat deze afkoelen. Als je geen zin in schillen hebt kan je ook voorgekookte aardappel schijfjes nemen.
  • Pel en snij de ui in dunne ringen en snij de ringen in kwarten en pers de knoflook.
  • Smelt in een pan de boter en bak hierin de ui en de knoflook voor een minuut of 2 a 3.
  • Voeg de aardappelschijfjes toe en bak dit mengsel samen ook nog een 5 minuten zodat de aardappelen een bruin korstje krijgen.
  • Kraak de peperbolletjes (als je geen vijzel hebt kan je ze ook in een dubbele diepvrieszak doen en je met een hamer uitleven).
  • Kluts de eieren los en breng op smaak met zout en de gekraakte peper.
  • Meng de afgekoelde aardappelen door het ei mengsel.
  • Bekleed een ovenschaal of grote skillet met bakpapier en stort het mengsel hierin.
  • Plaats de tortilla de patas in de voorverwarmde oven (of BBQ) en bak deze in ongeveer een half uur gaar.